Proefopstelling Zonnepanelen Drentse Zonneroute A37 in Emmen

Het is de bedoeling om op termijn langs de A37 groene stroom op te wekken met zonnepanelen. Het traject loopt door de gemeenten Coevorden, Hoogeveen en Emmen. Van 9 tot 18 juni staat een proefopstelling van deze Drentse Zonneroute op het parkeerterrein aan de Vreding in Emmen. Daarna wordt de proefopstelling twee weken geplaatst op het parkeerterrein van het Van der Valk hotel in Emmen.

Bewoners en geïnteresseerden kunnen zo een beeld krijgen van de kleuren die gebruikt worden om de verschillende landschapstype in Drenthe te onderscheiden. “Met deze proefopstelling geven we in de praktijk een beeld van de kleuren van de panelen. Een manier om het praktisch te laten zien en om uitleg te kunnen geven aan iedereen die daar behoefte aan heeft”, aldus gedeputeerde Tjisse Stelpstra. De proefopstelling is geplaatst door drie verschillende leveranciers van zonnepanelen en is vrij toegankelijk. Aan de proefopstelling bij het Van der Valk hotel zal een informatie avond worden gekoppeld voor de inwoners van Parc Sandur en Erica. Meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden voor een persoonlijke uitleg bij de proefopstelling aan de Vreding vindt u hier.