Opwek van energie op rijksvastgoed
Opwek van energie op rijksvastgoed
Opwek van energie op rijksvastgoed
Opwek van energie op rijksvastgoed

Projecten

Er zijn inmiddels dertig energieprojecten op grond van Rijkswaterstaat gestart. In 2024 komen hier nog diverse projecten bij. Op het onderstaande kaartje ziet u waar de projecten liggen en om welke energietoepassing het gaat (situatie per 1 april 2024).

Klik op de kaart voor meer informatie over de projecten: 

Snel een project vinden?

Maak dan gebruik van het filter. Zoek op alle projecten, RES-regio, provincie, of op basis van RWS-regio.

Start met zoeken

 

Klik op de kaart voor meer informatie over de projecten.
 

Filter op..

Alle projecten  RES-regio  Provincies  RWS-regio 

Ga naar..

Fasering  Werkwijze

 

  • A1 Utrecht

    Het OER-project A1 richt zich specifiek op het deel van de A1 dat zich uitstrekt van knooppunt Eemnes tot aan de westzijde van knooppunt Hoevelaken, waarbij een zone van 500 meter aan weerszijden van de weg wordt meegenomen. De totale lengte van het traject is circa 20 kilometer.

  • A12 Utrecht

    In het OER-project A12 Utrecht brengen we de potentie in kaart voor de opwek van duurzame energie op het deel van de A12 dat zich uitstrekt van Veenendaal tot Woerden. Met een totale lengte van 55 kilometer bevindt dit traject zich tot het einde van 2023 in de voorverkenningsfase.

  • A12 Zuid-Holland

    In het OER-project A12 Zuid-Holland onderzoeken we in de voorverkenning of en waar er mogelijkheden zijn voor zonne- en windenergie. Het traject loopt langs de A12, vanaf centrum Den Haag tot aan de provinciegrens voor Woerden.

  • A1-A50

    In het OER-project A1-A50 Stedendriehoek onderzoeken we de mogelijkheden om langs de snelweg A1 tussen gemeente Apeldoorn-Lochem en de snelweg A50 tussen gemeente Heerde-Apeldoorn duurzame energie op te wekken.

  • A1-A6 en spoor Noord-Holland

    Het onderzoeksgebied van het project A1-A6 en spoor Noord-Holland langs het wegdeel A1 loopt van het Amsterdam-Rijnkanaal tot aan de gemeentegrens bij Hilversum, net vóór knooppunt Eemnes (20km).

  • A2 Noord

    In het project A2 Noord onderzoeken we de potentie voor duurzame opwek langs de 10 rijstroken van de A2 tussen Amsterdam en Utrecht. De knooppunten en (midden)bermen bieden wellicht kansen om zonnepanelen te plaatsen.

  • A2 Zuid

    Intro.

  • A28-A7 Drenthe-Groningen

    In het OER-project A28-A7 Drenthe-Groningen onderzoeken we de mogelijkheden om langs de snelweg tussen Meppel en Tynaarlo duurzame zonne-energie op te wekken. Daarnaast kijken we naar meekoppelkansen op andere overheidsgronden van gemeenten, waterschappen en bijvoorbeeld Staatsbosbeheer.

  • A2-A76-A79

    In dit project kijken we naar de kansen voor duurzame opwek van energie langs de rijkswegen A2, A76 en A79 in de gemeenten Beek, Beekdaelen, Brunssum, Eijsden-Margraten, Heerlen, Maastricht, Meerssen, Simpelveld, Sittard, Stein, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal.

  • A4-N11

    In het OER-project A4-N11 onderzoeken we of en waar er mogelijkheden zijn voor zonne- en windenergie langs een gedeelte van de A4 en langs de N11.

  • A4-N14-A13

    Dit project is deels gepauzeerd en wordt deels opgeknipt. Binnen het zoekgebied loopt het MIRT-project A4 Haaglanden waarbij de weg in de toekomst wordt verbreed. Medio 2023 is door minister Harbers van I&W besloten het MIRT-project te pauzeren vanwege de stikstofproblematiek.

  • A59 's Hertogenbosch-Bernheze

    In het OER-project A59 ’s-Hertogenbosch - Bernheze onderzoeken we de kansen voor de opwek van zonne-energie langs de A59 vanaf de afslag Engelen tot knooppunt Paalgraven.

    Cookie-instellingen