Drijvend zonnepark bij Kreekraksluizen in Rilland

03-10-2022
1373 keer bekeken 0 reacties

Een van de mogelijke opweklocaties voor hernieuwbare energie zijn sluizencomplexen. Op en om deze complexen is vaak ruimte die mogelijk benut kan worden voor zowel zonne- als windenergie.

Op het Kreekraksluizencomplex in Rilland (Zeeland) wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor de opwekking van zonne-energie. Bij het sluizencomplex ligt een bufferbekken van circa 47 hectare groot dat de mogelijkheid biedt voor de realisatie van een drijvend zonnepark van maximaal 22 hectare.

Marktconsultatie

Dinsdag 4 oktober 2022 is de online-marktconsultatie gestart om de haalbaarheid van de mogelijke ontwikkeling, realisatie en exploitatie van een drijvend zonnepark op het bufferbekken te toetsen. Op 17 november volgt ook een locatiebezoek en bijeenkomst. De marktconsultatie moet duidelijk maken of deze locatie kansrijk is en of er voldoende interesse is van marktpartijen. De marktconsultatie wordt georganiseerd in samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de gemeente Reimerswaal.

Programma Opwek Energie op Rijksvastgoed

Het project Zonnepark Kreekraksluizen is onderdeel van het programma Opwek Energie op Rijksvastgoed (OER), een programma van Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het doel van dit programma is om de 30 Regionale Energie Strategie-regio’s te ondersteunen in de energietransitie door rijksgronden mede te benutten voor de opwekking van hernieuwbare energie. Zo draagt het Rijk bij aan het realiseren van de doelstellingen uit het Klimaatakkoord. Voor meer informatie zie biedboek

 

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen