Intentieverklaring A12 Utrecht ondertekend

14-12-2023
591 keer bekeken 0 reacties

Op 11 december tekenden Utrechtse gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat de intentieverklaring voor het OER-project A12 Utrecht.

Om de klimaatdoelen te halen is duurzame energie nodig, onder andere uit zonne-energie.

Op initiatief van de gemeenten werken de Utrechtse gemeenten, provincie en de betreffende RES-regio’s samen met Rijkswaterstaat om zonnepanelen langs de A12 te realiseren.

Op 11 december tekenden zij een intentieovereenkomst. Deze ondertekening is het startsignaal voor het gezamenlijk nader verkennen waar en hoe de rijksgronden langs de A12 ingezet kunnen worden voor de realisatie van de opwek van hernieuwbare energie. Zo kan er voor 2030 ook daadwerkelijk worden bijgedragen aan de opgave van de RES U16, RES Food Valley en RES Amersfoort.

 

Foto: vlnr Marco Verloop (gemeente Veenendaal), Karin Oyevaar (gemeente Utrechtse Heuvelrug), Lot van Hooijdonk (gemeente Utrecht), Huib van Essen (provincie Utrecht), Wouter Catsburg (gemeente Zeist), Wim van Wikselaar (gemeente Montfoort), Mattie Busch (Rijkswaterstaat), Hilde de Groot (gemeente Bunnik).

Op de foto ontbreken: Daphne J. Boeve-de Kruif (gemeente Woudenberg), Kees Eskes (gemeente Renswoude), Jelmer Vierstra (gemeente Woerden)

Afbeeldingen

Cookie-instellingen