Er is een stuurgroep ingesteld met vertegenwoordiging vanuit de provincie, gemeenten, netbeheer en Rijkswaterstaat. Zij neemt het besluit over een voorkeursontwerp. Natuurlijk wordt de inbreng van de omgeving meegewogen in het projectbesluit. Ook de gronden die onderdeel zijn van het project, worden vastgelegd in het projectbesluit.
Zie hier de planning.
De initiatiefnemers van het project Duurzaamheidsroute A35 zijn Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Wierden, provincie Overijssel en waterschap Vechtstromen.
Daarnaast zijn grondeigenaren, direct omwonenden, naastliggende bedrijven, weggebruikers van de A35, A1 en N35, dorpsraden, wijkraden, buurtkringen, ondernemersverenigingen en gemeenteraden belangrijke deelnemers in dit piloproject.
Op "praat mee" kan je zien hoe je op dit moment mee kan doen
Een ontwikkelaar die het park gaat bouwen en exploiteren wordt pas na de planfase gezocht via een openbare procedure. De verkenning richt zich op haalbaarheid en wenselijkheid en de ruimtelijke inpassing. De benadering van de ontwikkelaar maakt hiervan geen onderdeel uit.
Zie die planning for wanneer er kan worden ingeschreven op de openbare procedure: Projectplanning
Het project Duurzaamheidsroute A35 is een project dat zich uitstrekt over 6 gemeenten en als één geheel wordt voorbereid. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de planologie. We maken 1 projectbesluit en niet 6 afzonderlijke plannen. Dat verhoogt de samenhang en de ruimtelijke kwaliteit van het plan. Het verhoogt naar verwachting ook de haalbaarheid in de uitvoering. Het hele plan bevat veel verschillende bouwstenen die als geheel haalbaar moeten zijn. Het is dan ook de bedoeling om het project zoveel mogelijk als één geheel ter uitvoering aan de markt aan te bieden. Die gezamenlijke aanpak is kenmerkend voor het project.
Ook voor de keuze van de spelregels voor financiële participatie kiezen we voor een projectaanpak. Dat is duidelijk naar zowel de ontwikkelaar van het project (die krijgt met één regeling te maken), maar ook naar omwonenden die overwegen deel te gaan nemen (voor iedereen gelden dezelfde spelregels, ook voor de buren die misschien net over de gemeentegrens wonen). Hiermee creëren we een gelijk speelveld voor iedereen die mee wil doen aan de Duurzaamheidroute A35.